Întreţinerea produselor de lenjerie intimă

Lenjeria intimă necesită o îngrijire deosebită, aceasta fiind realizată din fibre textile extrem de delicate. Deseori, din cauza spălării sau depozitării necorespunzătoare, lenjeria ta preferată se deteriorează într-un timp prea scurt. Pentru a evita aceste neplăceri, urmăreşte sugestiile noastre.

 

Cum păstrezi lenjeria?

1. Nu aranja lenjeria intimă cu celelalte haine. Depoziteaz-o într-un dulap separat.

2. Nu ține lenjeria în pungi de plastic. Umezeala din pungi poate duce la deteriorarea ei. Nu uita că şi lenjeria ta vrea să “respire”.

3. Nu depozita lenjeria în coşurile împletite din lemn. Lenjeria este confecţionată din materiale foarte sensibile şi există riscul de agăţare şi, respectiv, deteriorare.

4. Pentru o organizare cât mai eficientă a lenjeriei, poţi utiliza separatoarele. Acestea sunt înzestrate cu folii de plastic perforate care permit lenjeriei să “respire”.

Înainte de a depozita lenjeria în sertar, asigură-te că aceasta este perfect uscată.

Cum întreţii lenjeria?

1. Citeşte de fiecare dată foarte atent conţinutul etichetei. Fiecare piesă intimă, în dependenţă de material, necesită o spălare, uscare şi călcare corespunzătoare.

2. Nu usca lenjeria pe radiator sau calorifer deoarece ţesătura va fi afectată de contactul direct cu suprafeţele încălzite. Usucă lenjeria în aer liber.

3. Nu călca sutienele. După spălare, aşează-le pe un umeraş, astfel vei evita şifonarea lor.

4. Evită produsele de înălbire. Acestea sunt foarte concentrate şi ar putea lăsa urme galbene.

 

Spălarea manuală

1. Dizolvă detergentul în apă înainte de a introduce lenjeria.

2. Foloseşte un săpun mai blând decât detergentul obişnuit.

3. Fii atentă la sutiene, deoarece acestea pot fi pătate de deodorante, care se îndepărtează mai greu.

4. Nu spăla lenjeria prin frecare, ci prin amestecare.

5. Clăteşte-o de câteva ori cu apă caldă, pentru a înlătura resturile de detergent şi apoi cu apă rece, pentru a evita degradarea fibrelor.

6. Nu stoarce lenjeria.

 

Spălarea automată

Nu este indicat să speli lenjeria în maşina automata, însă dacă nu reuşeşti să o speli manual, îţi ofer câteva soluţii salvatoare pentru spălarea ei în maşină!

1. Înainte de spălare, introdu toate piesele de lenjerie într-un sac din mătase, pentru a evita amestecarea lor cu alte haine.

2. Nu folosi un program de stoarcere prea mare pentru că ai putea să o deteriorezi mult mai repede decât îţi imaginezi.

3. Alege un program de spălare la o temperatură cât mai joasă.

4. Programează maşina la spălare delicată şi foloseşte un detergent pentru haine fine, care au nevoie de o îngrijire aparte.

 

Sursa: unica.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>